default slider image

Cadzand en omgeving

Cadzand-Bad: Hollands' zonnigste zuiden

Cadzand-Bad, een tikje Nederlands, een vleugje Vlaams. Gelegen aan de grens met België proef je de Bourgondische sfeer; het ongedwongen genieten van de goede dingen van het leven.

Wandelend op het duin of langs de branding, genietend van de zilte zeelucht en de zon op je huid worden zorgen snel vergeten. Lekker jezelf zijn. Dat is Cadzand, waar het leven nog eenvoudig is en niks moet. Een oase in de jachtige hedendaagse wereld. Moeder natuur heeft Cadzand ruim toebedeeld met een 11 km. lang zandstrand en prachtig duingebied. Het is één van de weinige kustplaatsen waar u tijdens een wandeling over het duin kunt genieten van een panoramisch uitzicht over zowel zee en strand als het binnenland. Fossiele haaientanden zoeken op het strand is voor velen een geliefde bezigheid. Bovendien is zo'n haaientand een leuk souvenir. 

Voor fietsers is Cadzand een uitstekende bestemming. Er zijn vele veilige verharde fietspaden en een uitstekend bewegwijzerd fietsroutenetwerk. Het Fietsnetwerk Zeeland (FIKS), laat op een uitdagende manier de omgeving zien. Je kunt buitendijks fietsen, met uitzicht over het water of een windluwe route achter de dijk kiezen. Daarnaast voeren de routes langs de vele schilderachtige dorpjes in de streek. En uiteraard houden de routes bij de grens niet op; ze gaan gewoon door in België. FIKS is zo opgezet dat je zelf de afstand en tijd van je fietstocht bepaalt. Plan je route via de routeplanner. Je hoeft je fiets niet mee te brengen; in Cadzand-Bad heeft Neptunus Tweewielers de beste (elektrische) fiets voor iedere tocht! 

Natuurlijk hoort een bezoekje aan onze vriendelijke zuiderburen op het vakantieprogramma te staan. Het mondaine Knokke (10 km), het middeleeuwse Brugge (30 km.), Gent (50 km.) en het historische Damme (20 km.) hebben veel te bieden. Dichtbij en toch heel anders; een middagje flaneren en winkelen langs de Knokse Boulevard, genieten van musea, monumentale grachtenpanden en schilderachtige steegjes en parken in Brugge en Gent en culinair genieten in de geboortestad van Tijl Uilenspiegel.

Ook de sportievelingen komen ruimschoots aan hun trekken. Tennis (binnen en buiten), squash, raften, suppen, kajakken, (catamaran)zeilen, midgetgolf en paardrijden is slechts een greep uit de vele mogelijkheden.

Meer tips voor een dagje uit ? Wat dacht je van een dagje shoppen in winkelstad Sluis met oude vestingwallen en het middeleeuwse Belfort uit het jaar 1375, het enige in Nederland! Een bezoek aan de jachthaven en het visserijmuseum van Breskens,  de Struisvogelboerderij, de Valkeniershof, de Paardenmelkerij of een bezoekje per boot aan de zeehonden. Lekker spelen op speelboerderij Pierewiet of in Family Fun Parc Toversluis. De natuurliefhebbers mogen een bezoek aan ZWIN Natuurpark en Natuurpark Waterdunen niet aan zich voorbij laten gaan. 

Kortom; als je hier een keertje geweest bent, kom je zeker nog eens terug !

Kijk voor meer inspirerende tips en uitjes op de interactieve kaart en de website van Visit Zeeuws-Vlaanderen en Visit-Zeeland.

Contact

Makelaardij Neptunus BV

Boulevard de Wielingen 15-002

4506 JH CADZAND-BAD

Openingstijden

Maandag, vrijdag en zaterdag: 9.00 - 12.00 uur en 13.00 - 17.00 uur

Dinsdag en donderdag 10.00 - 12.00 uur en 14.00 - 16.00 uur. Op deze dagen werken we vaak vanuit huis. We zijn dan telefonisch en per e-mail bereikbaar. Kantoor is dan gesloten. 

Woensdag, zon- en feestdagen gesloten.

© 2024 Makelaardij Neptunus BV. Alle rechten voorbehouden. Gerealiseerd door Laveto.